LET’S BEAT NF START NIEUW ONDERZOEK!

25-12-2023 | 12:57

Yeah! Nieuw onderzoek naar NF gaat van start! We rennen niet voor niks zo hard met z’n allen! Voorzitter Hubert van Wensen en bestuurslid Yvette Eveleens hebben een cheque aan dr. Erik Wiemer van het Erasmus MC in Rotterdam overhandigd voor een gloednieuw onderzoek: Immuuntherapie. Dit was zonder Runexpected en jouw steun niet mogelijk geweest! 

We gaan onderzoeken of immuuntherapieën een optie zijn voor de behandeling van neurofibromatose type 1 gerelateerde tumoren.  

Voor ontwikkeling en toepassing van T celtherapie voor NF1-gerelateerde tumoren is onderzoek naar het immuunprofiel van deze tumoren en preklinisch testen van deze immuun interventies nodig. Dit is nodig om de aanwezigheid van aangrijpingspunten vast te stellen. Als die gevonden worden zal het onderzoek vervolgd worden met een tweede fase.  

 
Het onderzoek staat onder leiding van dr. Erik Wiemer en prof. Reno Debets. Dr. Wiemer zegt: “Dit is een fantastisch en vernieuwend onderzoek en een belangrijke stap binnen de zoektocht naar mogelijke oplossingen voor NF-1. We gaan er met volle energie mee aan de slag!”   
 

“Ik ben blij en trots dat we dit onderzoek kunnen starten. Samen kunnen we veel bereiken! We zijn alweer druk bezig met een nieuw onderzoeksvoorstel waar geld voor nodig is. Ik hoop daarom op veel deelnemers voor de run!”, aldus voorzitter van LET’S BEAT NF, Hubert van Wensen.   
 

De ontwikkelingen van het Immuuntherapie onderzoek zijn te volgen op www.letsbeatnf.nl 

Help jij dit jaar ook weer mee om nieuw onderzoek mogelijk te maken? Schrijf je dan hier in of doneer