''Helaas hebben wij van dichtbij meegemaakt wat NF veroorzaakt''

08-02-2024 | 15:37

Dit jaar doet team ‘We gaan het zien...’ voor de eerste keer mee aan Runexpected. Dit is een team van 11 bestaande uit zowel collega’s als vrienden en familie, die helaas van dichtbij hebben ervaren wat de ziekte NF teweeg kan brengen.  

De collega’s geven les op VSO de Hoge Brug en A. Willeboerschool. Dit zijn openbare scholen voor speciaal onderwijs. Een van de docenten die hier lesgaf, was Tim. Hij had neurofibromatose (NF) en had de afgelopen jaren zware periodes. In deze tijden boden de collega’s en vrienden steun en hielpen waar mogelijk. Ze maakten schema’s om te koken voor de familie en waren er voor elkaar. Helaas hebben ze vorig jaar afscheid van Tim moeten nemen. In deze verschrikkelijke tijd heeft de familie een hechte band met de collega’s en vrienden opgebouwd. 

 

Niet alleen Tim, maar ook zijn zoon Bram heeft na de geboorte de diagnose NF gekregen. Inmiddels is Bram 5 jaar en krijgt nog steeds chemotherapie. De gevolgen daarvan zijn helaas niet makkelijk, ondanks deze gevolgen gaat het nu goed met hem. Hij wordt goed in de gaten gehouden, maar gaat gewoon naar school en de docenten omschrijven hem als een ‘blij manneke’.  

 

Voor de coronacrisis deed dit team al mee aan verschillende Mudruns en hardloopevenementen. Dit heeft even stilgelegen, maar het team vond het tijd om weer wat op te pakken. Toen ze de aftermovie van Runexpected 2023 zagen, waren ze eruit. Op de scholen waar het team lesgeeft, zijn er naast Tim nog drie andere leerlingen die Neurofibromatose hebben. Deze leerlingen en de familie van Tim, willen zij graag een hart onder de riem steken. Het team gaat rennen tégen NF en vóór Bram en alle andere kinderen met NF. Naast de collega’s, lopen de opa van Bram en een goede vriendin van de familie ook mee. Opa en de goede vrienden stonden samen met haar man altijd klaar voor Tim en zijn familie. 

 Bekijk hier de actiepagina van team We gaan het zien...

Op dit moment haalt het team met name donaties via social media bij vrienden en familie vandaan. Er zijn plannen om ook een sponsorloop met de leerlingen op de scholen te lopen om nog meer geld op te halen. De familie is ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor Tim hebben gedaan, nog steeds doen en dat dit team het initiatief heeft genomen om mee te doen aan Runexpected. Team Runexpected wenst team We gaan het zien... heel veel succes! En nog een kleine tip: verwacht het onverwachtse. 

 

Doneer hier!