Team Thijs: tot het gaatje voor de pas 1-jarige Thijs

10-05-2024 | 09:04

Toen Thijs zes maanden oud was, begonnen er vlekken op zijn huid te verschijnen. Deze 'cafe au lait' vlekken spreidden zich uit en af en toe raakte Thijs bovendien helemaal afwezig. Bij zijn moeders, allebei zorgmedewerker van beroep, begon er al snel een bel te rinkelen: hier moet meer aan de hand zijn. Zo kwam het dat Thijs met negen maanden de diagnose NF kreeg...

Zijn moeder Annelies van Heusden wist van het bestaan van de ziekte, maar de fijne details waren haar onbekend. Niet raar: ze kenden helemaal niemand anders met NF. De zwangerschap van Thijs was bovendien geen gemakkelijke tijd geweest, waardoor de diagnose van NF een extra zware last was. "Je zoekt toch ergens steun”, vertelt Annelies.

De hele familie in actie
“Toen kwam vorig jaar Runexpected voorbij. Voor ons eigenlijk heel confronterend, en bovendien te kort dag”, legt ze uit. “Thijs was nog zo jong en alles was zo vers...” Dit jaar denken ze wél de kracht te hebben voor een sportieve strijd voor Thijs. Het warme voorstel van de tante van Annelies werd enthousiast ontvangen. Inmiddels doet op 26 mei de hele familie mee om geld op te halen, en wel met ‘Team Thijs’.

Gelukkig heeft Thijs op dit moment weinig last van zijn aandoening. Hij loopt alleen iets achter in ontwikkeling en loopt pas net. Ook heeft hij een aantal bultjes in zijn gezicht en op zijn romp, maar daar lijkt hij niets van te merken. “Het is een vrolijke jongen en hij doet het hartstikke goed”, benadrukt Annelies. Wat Thijs reuze interessant vindt, zijn vliegtuigen. En lekker eten gaat er altijd in!

Bloedjefanatieke sponsorwervers
Op dit moment bestaat team Thijs uit dertien deelnemers, waaronder vrienden, familie en collega's. Opvallend is dat de twee leden die het meeste geld inzamelen, de moeders Annelies en Sanne, een onderlinge strijd hebben. Ze zijn allebei zorgmedewerker van beroep, maar werken bij verschillende ziekenhuizen. Ze hebben allebei een eigen achterban en dat maakt hen extra vastberaden zoveel mogelijk geld op te halen voor NF-onderzoek.

Wie zal uiteindelijk het meeste geld ophalen? Die vraag speelt de aankomende weken nog bij hen in huis. Annelies heeft posters verspreid op haar werk. Deze hangen inmiddels op allerlei verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Daarnaast pakt ze geregeld de kans om haar deelname aan Runexpected via social media te delen. Moeder Sanne heeft geen social media, maar schopt het met mond-tot-mond reclame flink ver! Eén ding weten we zeker: Thijs zijn moeders gaan tot het gaatje!

Maak kennis met Team Thijs